VIDEO: Cum resetezi parola de utilizator în Windows (Vista+)

Dacă v-ați uitat parola de utilizator în Windows, este foarte simplu să o schimbați. Trebuie să aveți la îndemână doar un DVD sau un stick cu versiunea de Windows instalată pe calculatorul vostru. S-ar putea să meargă și cu altă versiune (Windows 7 pe calculator – Windows 10 pe USB), dar arhitectura trebuie să fie la fel (32 sau 64 de biți).

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să bootați de pe stick. Când ajungeți la prompt-ul de instalare, nu veți selecta Install, ci Repair Your Computer și de aici Command Prompt. În Windows 8/8.1 și 10, puteți apăsa Shift+F10 pentru Command Prompt la instalare.

În fereastra de comandă care s-a deschis, veți scrie următoare comandă:

copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\

Comanda aceasta va copia sethc.exe în root-ul partiției de sistem. „c” este litera partiției de sistem, dar este doar orientativă. În cazul în care aveți și System Reserved, s-ar putea ca partiția C din instalarea voastră de Windows să devină D. Verificați asta, așa cum v-am prezentat în video.

Apoi, vom muta cmd în locul sethc.exe. Astfel, când vom boota din nou în Windows, vom avea la prompt-ul de logare posibilitatea de a deschide un prompt de comandă. Astfel, vom putea schimba foarte ușor parola noastră de utilizator. Comanda este următoarea:

copy c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\sethc.exe

Acum dăm restart, și pornim Windows-ul de pa calculator. Nu e nevoie să scoateți stick-ul, va mai fi un pic nevoie de el. Odată ajunși la meniul de logare, va trebui să apăsăm de cinci ori tasta Shift. Astfel, vom invoca un prompt de comandă. Din prompt-ul de comandă, putem schimba foarte ușor parola, scriind:

net user geek MyNewPassword

unde „geek” este numele de utilizator.

După ce această operație a fost făcută, putem da restart pentru a repune sethc.exe la locul său. Repetăm primul pas, iar când suntem la prompt-ul de comandă de la instalarea Windows, vom scrie:

copy c:\sethc.exe c:\windows\system32\sethc.exe

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată